Aktiva Seniorer Skövde

Musikalresa till Malmöoperan den 9-10 mars 2018.

Följ med på nya årets stora satsning på fantastiska Malmöoperan och se på Broadway succén musikalen Pippin. 

Vi bor på fyrstjärniga Scandic Triangeln alldeles intill operan (4 minuters gångväg). Hotellet erbjuder bl.a. en fantastisk utsikt över Malmö. Vi kommer vara framme vid hotellet ca 15.00. Supén på Operan börjar 17.00.

På vägen ner till Malmö stannar vi till för en fika med fralla på Rasta i Klevshult, norr om Värnamo. Lunchen intar vi på vackra Sofiero slotts restaurang, norr om Helsingborg. Vi får en fiskrätt med dryck och kaffe till lunch och tid till att se oss lite omkring.

Musikalen Pippin. Se på www.malmoopera.se/pippin

En storslagen show blir det sannerligen när regissör Ronny Danielsson sätter tänderna i den här Broadwaymusikalen från 70-talet, med dans, akrobatik, galna upptåg och scenkostymer tagna som ur en drömvärld. Modeskaparen Camilla Thulin tar oss till en värld av skyhöga frisyrer, paljetter, glitter, ränder och prickar. Vi har bra platser på parkett.

Malmöoperan i sig är bara den värd ett besök. Byggnaden färdigställdes 1944 och har en av Europas största scener. Huset innehåller också en mängd vacker konst och fantastiska vackra foajéer.

Innan förställningen som börjar kl. 19.00 på fredagskvällen intar vi en trerätters supé med vin, på andra våningen i stora foajén kl.17.00. Desserten står framdukad i pausen för oss.

På lördag morgon kl.09.00 finns det möjlighet att följa med på en guidad visning av hela huset. Under guidningen får vi också kaffe med kaka. För den som hellre vill ta en egen tur på stan finns också den möjligheten.

På vägen hem, när vi känner oss nöjda med Malmö gör vi avstickare från E4:an in till Klippan i norra Skåne.

Vid ca halv ett tiden serveras vi en lunchbuffé hos ”Systrarna i gränden” som skall vara något speciellt. Efter lunchen går vi till Klippans yllefabriks försäljning. Klippans Yllefabrik har arbetat med ull och bomull i alla dess former sedan 1879. Idag har familjeföretaget ett fullskaligt textilkoncept med utgångspunkt i kvalitet och design.

Förutom möjlighet till lite shopping kommer vi få en presentation av företagets mer än hundraåriga historia. Många känner säkert till de berömda Klippan plädarna.

Efter besöket i Klippan bär det i väg hemåt. Vi reser längs E4:an upp mot Jönköping. På vägen stannar vi åter på Rasta i Klevshult för en fika som står framdukad åt oss. 

Avresa den 9 mars kl. 08.00 från Radio Skaraborg, åter i Skövde den 10 mars c:a 19.00

Pris:  2 300 kr. + ev. enkelrumstillägg 295 kr.


Anmälan
tidigast torsdagen 2017-12-21 kl. 09.00 och senast 2018-01-14, via hemsidan eller till Christer Junkergård e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Bindande anmälan – se våra reseregler) SMS på tfn 070 6677310 går också bra.

Anmälan helst via hemsidan. OBS, bekräftelse på anmälan lämnas alltid. Om du inte skulle få någon bekräftelse ber jag dig kontakta mig igen!

Betalning:
Märkt ”Malmö” sker senast 31:e januari och efter bekräftelse på föreningens bankgiro 237 – 1888.


Hjärtligt välkommen med din anmälan!

Resekommittén.