Kalender - Aktiva Seniorer Skövde

Teaterkväll 'Leif' + restaurangbesök
Fredag 09 November 2018, 17:00 - 21:30
Träffar : 290

Vi träffas på Scandic Billingen med något gott att drick och för de som känner så något att äta.

Kl 18:30 beger vi oss över gatan till Skövde Stadsteater för att titta på föreställningen ”Leif”.

Leif är berättelsen om Leif Andrée, riksbekant skådespelare sedan länge. Nu berättar han sin historia. Om punk, alkohol, teater, politik och kärlek i en klassresa genom folkhems-Sverige.

Leif är berättelsen om människan och skådespelaren Leif Andrée - en historia om punk, alkohol, teater, våld, politik och kärlek. Det har blivit en berättelse om livet, en klassresa genom ett folkhems-Sverige i förändring med en som stundtals tappar fotfästet, men alltid reser sig igen.

Produktionen, som hade sin premiär på Stadsteatern i Stockholm för snart ett par år sedan, blev en stor framgång. Stockholmsmedia öste beröm över Leif Andrée. Aftonbladet skrev bl a: ”hans djupt gripande berättelse /…/ gestaltad på ett makalöst engagerande sätt”. Dagens Nyheter skrev i sin tur att ”Han är en unik skådespelare, en av våra stora”, och Expressen fyllde på med ”en av svensk scenkonst mest levande personligheter berättar sitt livs historia /…/ Det är inte en död minut”. Med sikte mot de orättvisor han fått utstå som barn och ömhet riktad till vuxenvärlden tas vi på en resa genom hämnd och försoning. Med musik av Susanna Risberg, som är en av Sveriges mest hyllade gitarrister, tas vi igenom livets alla med och motgångar. En modig, personlig och utlämnande monolog om barnfattigdom och klass.