Lunch Billingehus

Måndagen den 29 januari kl 11:30

Det var 16 st tappra personer som lyckades ta sig uppför Billingehusbacken, snön vräkte ned för fullt med flera bilar som stod halvvägs upp i backen.

Idag serverades kålpudding med gräddsås, lingon och kokt potatis, fanns även en fiskrätt och en vegetarisk rätt att välja på tillsammans med en förrättsbuffé, avslutningsvis kaffe med kaka.

Man brukar ju kunna njuta av en härlig utsikt ned över staden men med det kraftiga snöandet var det bara ett par meters sikt. Det är mycket mat man får för pengarna då man kan äta för två men betalar för en person, dvs 60 kr per person.

Lennart tipsade om att det finns en ny app (Karma) där man kan handla överbliven mat som ska slängas. Innebär som t.ex Hotell Billingen som är med i detta tar foto på om det blivit överblivna portioner för dagen och lägger ut dessa till försäljning till 50% av normalpriset, dvs 45 kr för en portion, men det finns många andra affärer och restauranger runt om i Sverige som är med i detta för att undvika kasta bra mat.

Önskemål om att vi tar upp samma aktivitet igen men kanske kombinerar den med en promenad runt Hållsdammen, idag var det inte att tänka på men våren närmar sig med stormsteg, hela 1 tim och 41 min längre dag idag jämfört med vintersolståndet.