Studiebesök Next Skövde

 

AKTIVA SENIORER har förmånen att hälsa på Next Skövde med jämna mellanrum. Alltid populärt och fullbokat. Tove Ekblad, ansvarig för resebyråverksamheten och Mats Olsson, VD, tog emot oss i sina nya lokaler.

Besöksnäringen är en kraftigt expanderande bransch. Så även i Skövde som är lite av dragloket i länet. Man omsätter idag 10 miljoner kr per år i biljettförsäljning och har ca 15.000 besökare på resebyrån per år. Idag är Skaraborgs län landets 4;e största arbetsmarknad efter våra tre storstäder. Det innebär mer och mer samarbete över kommungränserna. Visit Hornborgasjön är ett bra exempel på flera år gott samarbete mellan Falköping, Skara och Skövde. Även Visit Skaraborg har ambitionen att paketera erbjudande som får tillresande att stanna flera dagar och övernatta.

Mats berättade att tillgången på hotellrum i Skövde är en hämsko. Likaså bristen på bostäder i Skövde bromsar inflyttningen. Viktiga komponenter som idag talar för Skövde är; Västra Stambanan med utmärkta och miljövänliga förbindelser med Stockholm och Göteborg, Arenan – 1,1 miljoner besökare per år, Äventyrsbadet – 130.000 besökare per år och ofta prisbelönat. Idag är Skövde internationellt känd som en stad och Högskola som sysslar med spelutveckling. Sysselsätter idag 200 personer och flera väljer att flytta till Skövde av det skälet.

Tack för en gedigen information Tove och Mats. Er information gör att vi kan förmedla detta vidare. Lite som ambassadörer för Skövde och Skaraborg.

 

Mats Olsson till höger berättar om olika utvecklingsprojekt – 7 st – och övriga aktiviteter
Foto; Göte Gunnarsson