Reserapport från teaterresa till Lerbäcks teater lördag 2017-10-20

 

Ett 40’tal Aktiva seniorer åkte på teaterresa till Lerbäck på lördagen. Vi lämnade Skövde kl. 10 på fm i strålande väder och kunde njuta av alla höstens färger under resan till Lerbäck.

Föreställningen som väntade var Hovsjömordet, en mordgåta i fyra akter där det gäller att lista ut vem som är mördaren. Förutom att spela teater sköter skådespelarna även serveringen av en tre-rätters måltid på ett utmärkt sätt.

När vi kom fram vankades förrätt bestående av en god skogssvampsoppa med brödkrutong och sedan spelades första akten. Före andra akten serverades huvudrätten, en jättegod kalvfärsbiff med rotfruktsgratäng. När andra akten spelats var vi om möjligt ännu mer förvirrade beträffande vem mördaren kunde vara. Stämningen var hög och gissningarna många under tiden vi åt desserten som bestod av vanilj crème fraiche, kola & äpple. Efter en kort paus spelades tredje akten och då gällde det ju att lista ut vem som var mördaren. Kaffet serverades och man delade ut papperslappar där det gällde att ringa in den man trodde var mördaren.

Som avslutning fick vi en förklaring av intrigen och det avslöjades vem som var mördaren. Därefter drogs en av de inlämnade lapparna med rätt mördare.  Det var en av våra Aktiva seniorer som vann och fick en teaterbiljett till nästa års föreställning. Stort jubel och grattis!

Sedan återstod bara hemresan efter en mycket trevlig eftermiddag. Man var överens om att man gärna besöker Lerbäcks teater även nästa år.